این کلم پلو را میتوانید با گوشت قیمه هم تهیه کنید که خیلی خوشمزهتر خواهد شد ولی روش سنتی آن با کوفته قلقلی است.
مواد لازم:
آرد نخودچی: دو قاشق
تخممرغ: یک عدد
دو قاشق پیاز رنده شده
رب گوجهفرنگی
زعفران دم کرده
یک عدد کلم برگ بزرگ
گوشت چرخ کرده: 600 گرم
ادویه مخلوط و کمی پودر دارچین و پودر گل سرخ خشک
حدود نیم کیلو سبزی معطر خرد شده
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
* ابتدا گوشت چرخ کرده را با ادویه - آرد نخودچی و پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و ورز میدهیم . بعد داخل روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
* گوشت قیمه را هم به همین طریق میتوان درست کرد ولی باید پخته و کنار گذاشته شود.
* کلم را شسته و خرد کرده و تفت میدهیم تا آبش کشیده شود.
* بعد با کمی روغن و پیاز سرخ میکنیم و رب گوجهفرنگی اضافه میکنیم و کمی دیگر تفت میدهیم تا رنگش کاملا قرمز شود.
* حال با کمی آب (یا آب گوشت یا مرغ) که از قبل کنار گذاشتیم آن را کاملا میپزیم.
* وقتی کلم پخته شد، کوفته قلقلیها (یا گوشت قیمه) رو داخلش میریزیم.
* حدود یک ربع طول خواهد کشید تا قلقلیها پخته و آب این مایه کشیده شود. (هنگام مخلوط کردن لای برنج نباید آبدار باشد). در این حین ادویه دارچین و پودر گل سرخ را اضافه میکنیم و نمک و فلفلش را چشیده و اندازه میکنیم.
* برنج را آبکش کرده و زندهتر برمیداریم. چون با سبزی تازه و مایه کلم و گوشت مخلوط میشود، احتمال نرم و خمیر شدن آن وجود دارد
* لایه به لایه از مایه کلم و گوشت و سبزی معطر بین برنج میریزیم . روغن داغش را اضافه میکنیم و سپس حدود 45 دقیقه روی شعله متوسط گاز دم میگذاریم.
http://www.loghme.com